Omtaler av "Jeg svikter deg aldri"

Ei bok som er vanskelig å legge fra seg

Jeg svikter deg aldri
Peter May

For de som har lest Lewis-trilogien, vil denne boka bli et kjært gjensyn med Peter Mays forfatterskap. Han greier nok en gang å forføre meg/leseren med et underfundig krimplott, ispedd romanens kjennetegn når både persongalleri og de levende skildringene av naturen i de Ytre Hebridene trer fem gjennom boka.

Vi blir først introdusert for et dramatisk drap i Paris, men blir raskt tatt med til øya Lewis der hovedpersonene holder til. Enken etter drapet blir mistenkt og etterforskes av en kriminaletterforsker utsendt fra Paris som møter øyas kriminalbetjent. Samtidig dukker det opp personer fra nær familie og ulike relasjoner som alle kan ha hatt motiv for ugjerningen. Det gjør det ekstra nervepirrende når vi aner at enken heller ikke bør kjenne seg trygg.

Fascinasjonen fra Lewis-bøkene av dette øyriket vest av Skotland blir jo ikke mindre med denne boka. Det er som om den røffe naturen og de barske værforholdene kler stilen i Mays krimbøker ekstra godt.

Dette er ei bok som er vanskelig å legge fra seg. Likevel ville jeg holde igjen da jeg nærmet meg slutten; la det ikke være over nå!

Lill Connie Furu

Nok en gang en god bok

Peter May svikter deg aldri vil jeg påstå. Dette var 5 bok jeg leste av ham. Bokens handling starter i Paris med et smell og avsluttes i Skottland med enda større smell. Du lever deg inn i de detaljerte personbeskrivelsene og føler at kjenner alle karakterene godt etterhvert som handlingen skrider frem. En annen ting som Peter May har som en sterk side side, er beskrivelse og innlevelse av stedene der handlingen foregår. Om det er i Paris eller ytterst ved havgapet til huset til Niamh og Ruairidh så føler du at du er der, og kjenner lukten av croissant i Paris og saltet fra havet i  Ytre Hebridene. Boka veksler frem og tilbake mellom nåtid og historien om hvordan Niamh og Ruairidh traff hverandre.
Du kjenner sorgen til Niamh over tapet av ektemannen. Den franske politietterforskeren Sylvie Brague sine dilemmaer om jobb, barn og eksmann. Etter hvert som leser så danner du deg et bilde av hvem du tror morderen er. Jeg tok feil flere ganger.  
Nok en gang synes jeg at Peter May har levert en god bok. Terningkast 5 fra meg.
Gleder meg til neste bok fra denne strålende forfatteren.

Bjørnar Myrèn

Kom ikke helt i mål

Peter May har det siste året blitt en av mine desiderte favoritter, og jeg hadde store forventninger.
Dessverre kom han ikke helt til mål med denne.
Jeg prøver vanligvis ikke å analysere bøker, enten liker man dem eller ikke, så det er en ny opplevelse å måtte tenke gjennom hele boken på ny.
Plottet var bra, men i etterkant virket det søkt og vanskelig gjennomførbart.
Heltinnen/ hovedpersonen gikk seg vill i eget tankespinn og selv om jeg kunne finne en løsning her, var lesningen dels trettende og langtekkelig.
Etterforskerne var stort sett fraværende og bidro svært lite, løsningen på mordgåten ble litt enkel.
Boka gir oss selvfølgelig et godt bilde av naturen og værforholdene på øyriket i Vest- Skottland, så godt skildret at man nærmest sitter med regn piskende i ansiktet.
Som alltid, får vi en god innsikt i skikker blant det puritanske folket som bor her, og en sjarmerende innføring i gælisk språk.
Takk Peter May

Bjørn Johannessen

En nytelse å lese

Jeg svikter deg aldri


Denne boken av Peter May, opplevde jeg som en litt annerledes krimbok. En fin kjærlighetsroman med en underliggende spenning. Dette krydret med Peter May sine flotte miljø- og personskildringer, gjør den til en flott bok som er en nytelse å lese.


Gunnar Kvarme

Høyst leseverdig

Det er en stund siden jeg leste boka. Dette tas på husken. En kort oppsummering: Lenge lignet ikke denne boka en tradisjonell krim i det hele tatt. Kanskje ble den aldri det heller. Den er like mye en kjærlighetsroman mellom to, mellom flere, mellom folk fra hverandre, med avstand, til tweed og ikke minst lokal tweed og til et øysamfunn. Det er innslag av noe som tenderer mot propaganda på Ytre Hebridenes vegne. Likevel er den høyst leseverdig og som alltid fra May er det lettleste ord. Det siste er det viktigste for å skape flyt, nysgjerrighet og lyst til å lese.

Egil Sæther