Omtaler av "Ualminnelige mennesker"

Gleder meg allerede til neste bok!

I denne boken følger vi professor Enzo Macleod, som har inngått et veddemål om å løse gamle kriminalgåter. Den første gåten er å finne sannheten om Jacques Gaillards forsvinning. Ved midnatt ti år tidligere søkte den briljante læreren Gaillard tilflukt i en kirke i Paris, hvor alle spor etter ham forsvant. Enzos jakt etter svar foregår i og rundt Paris. Vi får på en god måte følge Enzo og hans hjelpere mens de løser en rekke gåter for å finne ut hvem som er morderen..

Forfatteren skriver enkelt og godt. Vi blir kjent med personene i boka på en god måte, og det er ikke slitsomt å henge med på hvem som er hvem. Boka er bygd opp slik at man hele tiden er spent på hva som skjer på neste side, og den er vanskelig å legge fra seg.

«Ualminnelige mennesker» er den første boka i serien om Enzo-filene, og jeg gleder meg allerede til neste bok!

Marianne T. Sagen

Boken kan på det sterkeste anbefales!

En krim bok der man kommer raskt inn i historien.

Boken er som et puslespill fra start til slutt.

Hovedpersonen heter  Enzo Macleod og han har et veddemål på gang om å oppklare et drap som mulig ble begått for 10 år siden. Han har et skarpt hode og får hjelp av den unge studenten Nicole, som er en reser på å finne informasjon på internett samt å legge 2 og 2 sammen.

På privatfronten sliter han med sine 2 døtre som han har fått med 2 ulike koner. Hans første datter har han ikke kontakt med. Hans yngste datter bor sammen med han i en liten leilighet. Alle 3 kor i Paris.

Historien starter med  at det blir funnet en koffert med en hodeskalle og 5 gjenstander som gir ideer og som er lledetråder til neste koffert..

Historien blir som et puslespill som nøstes opp litt etter litt med nye kofferter som inneholder kroppsdeler og ledetråder. Det er først mot slutten når hovedpersonen blir forelsket igjen at ledetrådene tar en ny vending….

Mot slutten blir begge hans døtre, både Kirsty, Sophie og hennes kjæreste Bertrand involvert i historien og den får en uventet slutt da Enzo må ofre si  sikkerhet for å redde sin eldste datter Kirsty.

Boken kan på det sterkeste anbefales!

Mvh Siri Mette Oldebråten

Absolutt ei bok å anbefale

Forfattaren er ny for meg, men dette freistar til å lesa meir av han.

Opptakten til historien skjer i eit forord, med korleis ein flyktande mann desperat prøver å søka tilflukt i ei kyrkje, der livet hans sluttar.

Sjølve historien startar ti år seinare: Enzo Macleod, biologilærar og tidlegare kriminalteknikar, har inngått eit veddemål om at med nyare teknologi kan gjera han i stand til å løysa ei gammal forsvinningssak;  Jaques Guillard som forsvann sporlaust for ti år sidan. Ved hjelp av ein journalist, litt flaks, gamle spor, moderne teknologi og eit funn ingen hadde sett i samanheng med forsvinningssaka, har Enzo funne bevis for at Guillard vart drept.

Men kvifor? Og av kven? Dette måtte han finna ut av for å vinna veddemålet - og pengane som stod på spel trengte han. Herifrå startar spenninga, med spor og gåter som fører han og dei som hjelper han nærare og nærare ei løysing, om enn ikkje utan problem; det franske byråkratiet vil ha han vekk, han vert sjølv utpeikt somneste offer, og - kan han stola på dei som hjelper han? Eller vert noko skjult for han?

Spenninga bygger seg opp  gjennom heile boka, med intrikate spor/gåter som må løysast for å komma vidare, eit meir og meir fientleg innstilt byråkrati og forsøk på å ta han av dage. Siste delen av boka greip tak med spenning og overraskingar - og Enzos svake punkt …

Absolutt ei bok å anbefale.

Svein Kåre Gunnarson

Spenningen er i boka hele tiden

Tidligere krimtekniker, nå professor i biologi Enzo Macleod har inngått et veddemål om å løse en 10 år gammel forsvinningssak. En lærer forsvant sporløst og nå skal trådene nøstes opp. Etter funn på forskjellige steder i Frankrike, finner han levningene gravd ned i kasser. Det blir lagt ut spor som han følger, og finner morder for morder som har vært med på drapet. Til slutt finner han den siste og hun har kidnappet datteren hans.
Som ender i en lykkelig slutt.

Spenningen er i boka hele tiden, men det blir alt for mye kultur og historie for meg. Det er en krimbok og da er det her litt i overkant med sidestoff !!! Boka er bra, den får terningkast 4, men må innrømme jeg holdt på å gi opp underveis!

Mette Hegdahl

Leser gjerne kommende bøker om Enzo.

«Ualminnelige mennesker» var mitt første møte med forfatteren Peter May som jeg hadde hørt så mye positivt om. Forventningene var derfor høye.

Boka engasjerte meg ikke helt fra starten og det var for meg litt skuffende. Jeg elsker å bli dratt rett inn i historien, men følte ikke at dette skjedde denne gangen. Jeg måtte et stykke ut i boka før jeg kom til den følelsen av at nå klarer jeg ikke legge fra meg boka. Men, den kom. Og når det først satte i gang var det i et forrykende tempo. Gåtene ble løst i rekordfart og da var det så rett på nye oppgaver. Det kunne føles litt usannsynlig til tider at de fant frem til løsninger så kjapt, men det gjorde absolutt boka veldig spennende og det var lite dødtid når det først satte i gang.

Hovedpersonen Enzo Macleod er en interessant person og det blir spennende å følge han videre om det kommer nye bøker i serien. Han kommer opp i flere rare situasjoner og jeg satt og humret for meg selv flere ganger i løpet av boka.

En siste ting jeg vil nevne som var litt negativt for meg var at det var en del franske ord og uttrykk som ikke var oversatt og litt for detaljert «navigering» rundt i Paris og andre byer med gatenavn og stedsnavn. For meg som har null kjennskap til hverken fransk språk eller Paris så ble det litt mye og jeg datt stadig ut og mistet litt konsentrasjonen.

Til tross for at boka ikke havnet helt i toppsjiktet for min del så var det absolutt en veldig spennende bok som jeg anbefaler videre. Jeg leser gjerne kommende bøker om Enzo.

Hege Rekvin

Alt i alt en bok jeg absolutt vi anbefale

Det er nesten som å lese en bok av Dan Brown, men bare nesten.

Boken begynner rask å forklare hvilke mysterier Enzo skal løse og kommer med nye ledetråder gjennom hele boken.

Ofte med bøker så trenger man en oppvarming for å komme inn i historien og karakterene, det er ikke tilfellet her.

Det starter med et veddemål og når penger er involvert så er det motivasjon nok til å starte etterforskningen av en gammel forsvinningssak.

Enzo har sommerferie fra jobben sin og starter utfordringen om hva som skjedde med Gaillard.

Dette er 1 av de 7 mest kjente, uoppklarte sakene.

Utover i boken dukker det opp ledetråder som leder videre til neste ledetråd.

Har du litt kunnskap til historie kanskje du klarer å løse de før du får svaret i boken.

Jeg vet med meg selv at det var noen av tingene jeg Googlet underveis og noen ting jeg ønsket å lære mer om.

Det dukker også opp både vennskap, kjærlighet, intriger og familie komplikasjoner.

Og dette er vel oppskriften på en spennende bok?

Den siste delen av boken skal det godt gjøres at du klarere å legge den fra deg,

Det er så mange overraskelser på veien at du kan ikke unngå å lese videre.

Kan påpeke at jeg savner at noen karakterer forsvinner plutselig helt ut av boken uten at de blir nevnt og plutselig er de tilbake. Mangler en rød tråd her.

Skulle også gjerne hatt mer innsyn i fra hva skjer inni hodet til Enzo, hva tenker han om etterforskningen og andre ting som skjer i livet hans.

Viktig å få et forhold til hovedpersonen,

Det fins bare en løsning på dette, fortsette å lese resten av serien.

Alt i alt en bok jeg absolutt vi anbefale for de som liker en god krim bok.

Terningskast 5

Therese Sæther