Omtaler av "Coffin Road"

Når kommer neste bok?

Kort oppsummert: når kommer neste bok? Denne er akkurat slik jeg liker at ei bok skal være - den fenger fra første setning og drar meg inn i handlingen. Jeg ser for meg folk og steder, kjenner på kulden og regnet - og er ganske så sjøsjuk når Gunn er det! Boka har overraskende vendinger, ei historie som vever seg sammen til en slutt jeg ikke så komme. At den i tillegg handler om et aktuelt tema og hva storkapitalen rår over, er heller ingen ulempe. Anbefales!

Eli Flore

.

Nok en godbit fra Peter May

Nok en godbit fra Peter May.

Det er ingen hemmelighet at jeg likte de tre bøkene fra Isle of Lewis veldig godt. Og jeg koste meg veldig med Coffin Road også. Men jeg skulle ønske at May holdt på spenningen en stund til. Det var ganske mange sider igjen av boken da jeg skjønte hvordan det hele hang sammen. Jeg er jo en leser som setter stor pris på spenning i bøkene jeg leser. Sikkert derfor jeg leser mer krim enn annen litteratur. Men her syns jeg May gjerne kunne ha holdt på spenningen en stund til. Sett bort fra det, så har han skrevet en veldig god bok. Igjen får jeg veldig lyst til å reise til Hebridene, for de beskrivelsene han har av naturen på de skotske øyene er helt fantastisk og noe jeg gjerne skulle sett med egne øyne.
Jeg får litt lite tak på persongalleriet i Coffin Road, til og med George Gunn som jeg kjenner fra tidligere bøker er ikke lett å få tak på. De eneste personene vi som leser virkelig kommer under huden på, er mannen uten hukommelse og Karen Fleming. I kapitlene der vi følger mannen uten hukommelse, leser vi hans historie og opplevelser i første person, så der får vi god innblikk i hans forvirring og søken. For Karen Fleming sin del blir vi kjent med en sår, men samtidig en handlingssterk tenåring som har opplevd mye vondt. Resten av karakterene er dessverre ganske flate og vi får ikke så god kjennskap til dem.

Det at de fleste karakterene i boken er såpass lite virkelighetstro, og at jeg skjønte hva som kom til å skje såpass tidlig, trekker litt ned på karakteren til denne boken, men den er absolutt verdt å lese likevel. Jeg hadde noen fine timer i sofakroken med denne.

Ann Christin Berg

.

Ytterst spennende

Jeg har tidligere erfart at det kan være dumt å ha for store forventninger til en bok etter å ha latt seg begeistre av en man tidligere har lest av samme forfatter. Peter Mays «Svarthuset» traff meg rett i magen med en forrykende spenningshistorie og fantastiske naturskildringer og det var med stor forventning jeg åpnet hans nye bok «Coffin Road». Jeg ble ikke skuffet.

Tre forskjellige historier som alle engasjerer, gjør at jeg drives fremover i boka for å få svar på alle spørsmålene jeg lurer på. Ofte har jeg vært flink til å avsløre sannheten i krimbøker både halvveis og tidligere, men Coffin Road har ingen opplagte svar før man nærmer seg slutten av boka. Hovedpersonen Neal er en fascinerende karakter som ikke husker hvem han er etter å ha våknet i sjøkanten, og etter å ha kommet over et lik i øyas kapell, spør han seg selv om at «Hvis man har drept noen, ville man ikke huske det?». Og hvem er det hyggelige naboekteparet hans hvor kvinnen sier hun er hans elskerinne?

Tenåringsjenta Karen lider under savnet av faren som tok livet av seg og hun sitter igjen uforstående med mange spørsmål om hvorfor han kunne gjøre dette mot henne. Hun drar av gårde for å lete etter svar og møter hard motstand og trusler etterhvert som hun greier å lette på noen slør. Hun ledes etterhvert til Billysom sitter med noen svar, men hvem er han egentlig?

Kriminalbetjent George Gunn er den som skal løse saken med liket i kapellet, men fremstår nesten som en birolle etter som de tre historiene flettes sammen og vi får overraskende svar.

Boken er ikke bare en ytterst spennende og fengende kriminalroman, men også en bok som minner oss på viktigheten av å ta vare på naturen for fremtidige generasjoner, og bienes rolle i vår verden står sentralt i boka som skildrer naken grådighet versus menneskenes eksistens.

Som i Mays tidligere bøker, er naturskildringene fra Hebridene skrevet med et språk som gjør at jeg mens jeg leser, må titte ut av vinduet for å se om jeg fremdeles befinner meg i Norge, og enda en gang skjønner at en reise til Hebridene bør føyes til listen over de ting man må gjøre før man dør.

Elizabet Lyngstad

Dette var spenning fra første side!

Jeg har ikke lest noe av Peter May tidligere, så jeg viste ikke helt hva jeg hadde i vente… Dette var spenning fra første side! Og jeg var hekta. Boken er velskrevet, med detaljerte beskrivelser som gjør det enkelt å leve seg godt inn i handlingen. Samtidig ikke så beskrivende at det blir langstrakt! Med et ikke komplisert språk, som gjør den ganske lettlest. Dog må man holde tungen rett i munnen når man leser. I boken føler man nemlig tre forskjellige historier, som alle drar deg inn på hver sin måte. Her er overgangen noen gang litt uklar, men absolutt levelig. Det skapes spørsmål på spørsmål som man bare MÅ ha svar på. Spenningen holder seg til siste stund. I alle fall for denne frøkna, for slik handlingen utfoldet seg klarte jeg ikke helt å forutse. Så veldig gøy med en krim som er litt uten om det vanlige, for ellers ender det opp med at man skjønner handlingen midt i. Liker også godt at den tar opp problemstillinger som er meget aktuell for dagens samfunn, at man må passe på å bevare naturen for fremtiden. Det frister absolutt å plukke opp en av Peter May sine andre bøker.

Christel Hansen

Terningkast 7

Himmel og hav sier jeg at det går an. Jeg har ikke nok terningkast til å fortelle hvor godt jeg likte denne boken. For de som syntes Lewistrilogien ble litt for mye roman i forhold til krim, kan jeg love at her er det spenning fra første til siste side. Og akkurat passe spenning til at du må lese mer og mer og mer og så topper det seg til slutt.

Eneste grufulle detaljer for de som ikke liker det, er noen setninger med obduksjon, men de var ikke ille de heller.

Dette er nødt til å være en krim absolutt alle liker, jeg kan ikke forstå noe annet.

Neste Peter May bok er en ny serie, Enzo serien, som foregår i Paris og har den skotsk-italienske rettsmedisineren Enzo MacLeod som hovedperson. Jeg kjenner jeg blir livredd med tanken på å forlate Hebridene, men mannen kan skrive bøker, det er det ingen som helst tvil om. Terningkast 7 fra meg.

Mariann Sæther Tokle

.

Jeg er klar for mer

Dette var en bra bok! Syns de tre sakene ble sammenføyd veldig bra!! šŸ‘šŸ˜ƒ Spennende vri å følge hovedpersonens jakt på hvem han er, oppfriskende med en bok som skiller seg ut både med hovedpersonen og plottet! Det eneste som ødelegger er hun jenta som "forsvinner" fra moren uten at hun vet hvor da hun leter etter faren. Med alle de tekniske sporene hun la igjen ville hun blitt funnet på null komma svitch i virkeligheten.. Men absolutt ei god bok, jeg er klar for mer fra han!

Grethe Thorgersen

.

Terningkast 5

Boken Coffin Road følger tre historier mot en sjokkerende sannhet.

En mann dukker opp på en strand på øya Harris i Hebridene, våt og kald uten noe som helst minne om hvem han er. Hans eneste spor er et kart over en sti «Coffin Road». Et drama utspiller seg i hans søken etter sin identitet. Kanskje er han en morder.

En mann blir funnet drept ved fyret på en øy 30km fra land, samme sted som tre fyrvoktere forsvant sporløst et århundre tidligere. Et mysterie som fremdeles er uløst. Detektiv Gunn må finne ut hva som har skjedd. Og hvem som er morderen?

Karen Flemming mistet faren sin for to år siden. Men hva skjedde egentlig med faren? Karen kan ikke akseptere at faren forsvant på sjøen, at han tok sitt eget liv, og forlot henne og moren. Hun rømmer hjemmefra for å finne ut mer om faren og hans forsvinning.

Sett deg godt til rette i sofaen, dette er boken for kalde og stormfulle kvelder. Coffin Road er så godt skrevet at du blir dratt videre i historien. Boken er til tider så spennende at du kjenner pulsen øker og du har mest lyst til å lukke øynene, men du må bare lese videre. May forteller de tre historiene hver for seg frem til slutten av boken når han knytter alle løse tråder sammen i en flott sløyfe. Alle spørsmål du har hatt gjennom boken blir nå besvart.

Eneste jeg savnet i boken er klare skiller når han hopper mellom de ulike historiene. Jeg må ofte lese et avsnitt eller to før jeg skjønner hvilken historie jeg fortsetter på.

Er du glad i god og spennende krim er dette virkelig boken for deg. Men husk å holde tunga rett i munnen, så du får med rett detaljer til rett historie.

Terningkast 5!

Silje Beate Holten

.

Frister å lese en bok til av forfatteren etter å ha lest denne!

Veldig godt skildret bok, veldig detaljerte beskrivelser som er bra og ikke til det kjedelige, lettere å se for seg scenene når de er godt beskrevet. Boka holdt på spenningen hele veien igjennom. Frister å lese en bok til av forfatteren etter å ha lest denne! Følelsene de ulike menneskene hadde og måten de tenkte på var veldig «ekte» beskrevet , man kan lett gjenkjenne og tenke at det kunne vært en sann historie.

Takk for boka, den ga mersmak!

Elisabeth Lydersen