"Mørket" av Ragnar Jonasson i suksesserien om Hulda Hermannsdóttir.

"Mørket" av Ragnar Jonasson i suksesserien om Hulda Hermannsdóttir.

Mørket er den første boken i suksesserien om Hulda Hermannsdóttir.

Ragnar Jonasson er Islands nye superstjerne innenfor krimlitteratur. Han er internasjonalt hyllet som en av de aller beste «Nordic Noir» forfatterne i dag.

Politietterforsker Hulda Hermannsdóttir i Reykjavík blir mot sin vilje tvunget til en tidlig pensjon. Hun gruer seg til ensomheten, og minnene fra hennes mørke fortid som truer med å komme tilbake for å hjemsøke henne. Men før hun slutter i politiet får hun to uker på seg til å løse en siste uløst sak som hun selv får velge. For Hulda er hun ikke i tvil om hvilken sak hun bør velge og gjenopptar til stor misnøye fra tidligere politietterforskere saken om den russiske kvinnen hvis håp om asyl endte på den mørke, kalde kysten av et ukjent land. Snart oppdager Hulda at en annen ung kvinne forsvant samtidig, og at ingen forteller henne hele historien. Hulda vil finne morderen, selv om det betyr at hennes liv settes i fare.

Mørket er kåret til en av de 100 beste krim siden 1945 av The Times.
CBS Studios har kjøpt rettighetene til TV-Serien.
Bøkene om Hulda Hermannsdóttir har blitt en internasjonalt bestselger og ligger i disse dager øverst på listene både i Canada og Australia.

Utkommer 22.04.2021
Oversatt av Thomas Heggen.

27.03.2021 13:58