Atle Nielsen (f. 1956) er journalist av yrke og har jobbet for flere aviser, magasiner, i radio og fjernsyn. Han har vært ankermann i TV2-sporten, og har også ledet flere radioprogrammer i NRK. Nielsen har fra før av skrevet flere bøker, hovedsakelig innen sakprosasjangeren, men har også utgitt tre ungdomsromaner. Atle Nielsen er bosatt i Bergen og kjenner journalistmiljøet i byen bedre enn de fleste. Ett blod er hans debut som krimforfatter.  

Ett blod

En eldre mann blir funnet brutalt drept i et boligstrøk på Hop i Bergen. I hånden har han et visittkort med teksten Congratulations to you too. Politiet klarer ikke å tyde meningen med beskjeden, men er ganske sikre på at det ikke dreier seg om et rovmord. 

Saken vekker stor oppsikt i byen, og TV2-journalist Ole Bull er raskt ute og blir besatt av å komme til bunns i den. På hjemmefronten sliter Bull med sorgen over en tapt kjærlighet, og han går heller ikke av veien for å røyke en rev om han må roe nervene. 

Bull bruker alle sine triks i boka for å komme på sporet av drapspersonen, og holder på å ta innersvingen på politietterforskningen. 

Så skjer et nytt og lignende drap i London, og sporene fører til en fortrengt fotball-fortid de to ofrene har til felles. Politiet og Ole Bull skjønner snart at flere er i livsfare. 

Det blir et blodig kappløp gjennom Londons gater, på jakt etter en drapsmann som ikke skyr noen midler for å nå sitt forrykte mål.