Fuglekikkeren

Politibetjent William South har hatt én god grunn til å holde seg borte fra drapsetterforskninger: Han har selv drept.

Men denne gangen er offeret hans eneste venn, som delte hans lidenskap for fuglekikking.

Den ærgjerrige kriminaletterforskeren Alexandra Cupidi har nylig blitt presset til å søke overføring til Kent-kysten fra Londonpolitiet etter en affære med en overordnet. Med seg har hun sin opprørske tenåringsdatter Zoë. Når et mishandlet lik blir funnet i en trekiste, trenger Cupidi Souths lokalkunnskap. Raseriet bak den grove volden vekker gjenkjennelse hos dem begge.

Den hjemløse drukkenbolten Donnie Fraser blir utpekt som morder, og det er bare South som kjenner hans historie og vet at dette ikke kan stemme. Han fortsetter undersøkelsene, men veien mot oppklaring blir samtidig en skjebnesvanger reise bakover i tiden mot hans egen, dypt skjulte hemmelighet fra han var gutt i Nord-Irland.

Fuglekikkeren er britisk krim på sitt beste. En intelligent historie om sårbare politietterforskere, om båndene mellom foreldre og barn, om sorg og skyld og om å møte sitt innerste mørke.

Nominert til Theakston Old Peculier Crime Novel of the Year.

Oversatt av Anlaug Lia

Pris: 299,-

Dødeland

De to guttene i Kent passet aldri inn. Sytten år, den verste alderen, blakke, ingenting å gjøre, bare røyke hasj. Men de har i alle fall hverandre. De stjeler en mobiltelefon fra en fyr og stikker av på moped, nå skal de feire at de endelig har aks. Men mobilen er ikke bare en mobil, og o eret er villig til å drepe for å få den til­ bake.

Alexandra Cupidi har fått en sak med røtter i en helt annen sosial klasse. En avkuttet hånd blir funnet i en urne på et museum, og in­ gen andre enn henne tar saken alvorlig, ikke kollegaene i politiet og ikke kunstgjenstandens styrtrike og utilnærmelige eiere.

En av Cupidis merkeligste mordetterforskninger utvikler seg. Er det noen forbindelse mellom sakene? Hun slites mellom politiets plikt og egne dilemmaer. Og de to guttene, på samme alder som hennes egen stridige og sårbare datter, er på rømmen ute i det øde marsklandet med døden i hælene.

Salt Lane

Ingen visste hva de døde menneskene som ble funnet i vannet het. Det finnes folk her som ingen legger merke til.

Politietterforsker Alexandra Cupidi har gjort det igjen. Hun burde ha lært seg å holde munn, etter skandalen som gjorde at hun måtte flytte fra det urbane London-politiet til Kents øde kystlinje. Og det med sin bitre tenåringsdatter på slep. Alt er annerledes i Kent. Selvmord ser annerledes ut i dette landskapet med myrer, grøfter og strender, skyggelagt av tårnene til kraftstasjonen Dungeness. Og mord ser mye verre ut. Mannen som druknet i gropa hadde blitt herdet som et dyr. Han var nordafrikansk, som mange av de andre fruktplukkerne som jobbet på jordene.

Desto mer Cupidi graver i saken, jo flere spørsmål får hun. Men menneskene hun møter synes spørsmål er skummelt.Det krever en forståelse for dette underlige stedet og dets gamle nor- mer, for å kunne avdekke den mørke konspirasjonen bak mordet. Cupidi er ikke redd for å ta den veien. Men det burde hun være. Hun burde ha lært.

Salt Lane er den andre boken i serien om Alexandra Cupidi. Med sine flotte karakterskildringer og sosiale teft, har William Shaw skrevet en kriminalroman som griper tak i deg.