Rikard Spets

Rikard Spets (1971) er født i Trondheim og oppvokst på Hundhammeren i Malvik. Spets er utdannet innen internasjonal markedsføring fra BI Norges Markedshøyskole. I 2007 sa han opp jobben som salgs- og markedssjef for å forfølge drømmen om å skrive spennende historier. Rikard Spets debuterte som forfatter med «Allahs Tårer» i 2011, som fikk svært gode anmeldelser i bl.a. Adresseavisen og Sandefjords Blad. (Foto: Wikipedia)

«Sivilisasjon Z»

I 1535 forsvinner en spansk ekspedisjon på jakt etter Eldorado i Amazonas. Bare presten Francisco Salgado overlever. I nåtiden blir et manuskript som forteller om «en by av gull og underverker» funnet på Munkholmen i Trondheim. Arkeologen Gitte Diurnes kastes ut i jakten på et mysterium som kan snu opp ned på vår forestilling om Gud, skapelsen og Edens hage. Men kilden til evig liv og ufattelig rikdom er det mange som er villige til å svike og drepe for.

Det lykkebringende og dødelige dopet OXI sprer seg med eksplosiv kraft i verden. Elitesoldaten Angus Storm blir sendt alene inn i Amazonas for å finne kilden. Infisert med en dødelig parasitt flykter han gjennom jungelen med en iskald morder i hælene. Han må advare verden om en biologisk katastrofe som vil utslette menneskeheten. Kan Angus Storm forhindre at en 12 000 år gammel apokalyptisk historie gjentar seg?

I Amazonas’ dampende jungel utkjempes en kamp som ingen har råd til å tape.