EIRIK WEKRE (f. 1966) er en Oslo-basert økonom, forfatter og tidligere offiser. Han debuterte i 2005 med kriminalromanen Spill uten regler, og året etter utkom Terbovens liste. I serien om Hege Tønnesen fra Politiets sikkerhetstjeneste er hittil utgitt: Operasjon Snøhvit (2008), Operasjon Isbjørn (2009), Operasjon Høye Nord (2010), Trollmannens læregutt (2012), Fuglefangerne (2014), og Inkognito (2015). Alias (2019) er siste utgivelse i Hege Tønnesen-serien til nå.

Overskrift

Tråkka-ranet: 4. desember 1989 ranes en pengetransport i Holmenkollen for 7 millioner i kontanter. Vekterne får ingen alvorlige skader og ranerne forsvinner sporløst. Norgeshistoriens største uoppklarte ran er en tilsynelatende perfekt forbrytelse.

Operafjell-ulykken: 29. august 1996 styrter et Tupolev Tu-154 fra Moskva inn i Opera ellet utenfor Longyearbyen på Svalbard. Samtlige 141 mennesker om bord omkommer, og tidenes verste flyulykke på norsk jord er et faktum.

I 2018 omkommer den gamle sjefen i Politiets overvåkingstjeneste av et fall utfor en bergvegg i Kragerø. Hans tidligere protesjé Hege Tønnesen får i begravelsen mistanke om at fallet ikke var et uhell. Det viser seg at gamlesjefen har drevet sin egen private etterforskning av både Tråkka-ranet og Operafjell-ulykken.

Tønnesen nøster videre i trådene, og det blir personlig når hun oppdager at skjulte krefter motarbeider hennes eget avansement i jobben hos Riksadvokaten. Snart befinner hun seg i livsfare. Om funnene blir kjent står landets sikkerhet og demokratiske institusjoner på spill.