Chris Hammer

CHRIS HAMMER har jobbet som journalist i mer enn 30 år. Han har rapportert fra over 30 land på 6 kontinenter. Hammer er også forfatter av to sakprosabøker som har blitt svært godt mottatt, blant annet The River som kk prisen ACT Book of the Year for 2011. Denne omhandler forfatterens reiser gjennom den australske ødemarken i 2008 og 2009, under den verste tørkeperioden i Aus- tralias historie. I løpet av denne reisen møtte han mennesker som ga ham den innsiktet og infor- masjonen han trengte, for å bli inspirert til å skrive Scrublands som ble hans første skjønnlitterære bok. Chris Hammer bor i Canberra sammen med sin partner Dr. Tomoko Akami. Paret har to barn sammen.

Krattlandet er Hammers første bok på norsk, og oppfølgeren utkommer høsten 2020.

Krattlandet

Riversend er en tørkerammet småby under Australias brennende sol. En ung og populær prest står plutselig på kirketrap- pen og skyter med iskald presisjon ned fem mennesker fra menigheten før han selv blir skutt av en lokal politibetjent. Ingen skjønner hvorfor.

Ett år etterpå kommer journalisten Martin Scarsden for å skrive en reportasje om hvordan den døende byen har taklet tragedien. Han oppdager at den offisielle forklaringen om at presten var pedofil, kanskje ikke stemmer. Mange mennesker har mye å skjule – og så dukker det opp ere lik. Det viser seg å være to tyske ryggsekkturister som har vært savnet siden et par dager før kirkemassakren.

Byen blir senter i en mediestorm, og Martin er i senter for oppmerksomheten. Både karrieren og livet hans settes på spill. Hva har egentlig foregått i Riversend? Lag på lag avdekker Scarsden hemmeligheter som har preget innbyggerne i årevis, hemmeligheter som de ikke ønsker at noen skal rote i. Han har alle odds mot seg i småbyen som mistror alle fremmede og journalister mest av alle.