Foto: Thron Ullberg

MARI JUNGSTEDT


Mari Jungstedt har en bakgrunn som journalist hos blant annet Ekot og Rapport, og som nyhetsanker på SVTs regionale nyhetsprogram ABC. Nå jobber hun som forfatter på heltid. Jungstedt er bosatt i Stockholm og til tider på Gotland, noe som avspeiles i hennes bøker om politioverbetjent Anders Knutas og hans kolleger i Visby-politiet. Etter debuten med Den du inte ser i 2003 har Maris bøker solgt over 5 millioner eksemplarer, bare i Sverige.

Den idylliske kystbyen Ljugarn holder på å våkne til liv før turistsesongen og den velkjente kunstneren og småbarnsfaren, Henrik Dahlman, blir funnet drept i sitt sommerhus, lenket fast i sengen med håndjern. Når et lignende mord begås på fastlandet blir politiover­betjent Anders Knutas og hans kollega Karin Jacobsson dratt inn i en intensiv morderjakt, samtidig som deres kjærlighetsforhold blir satt på prøve.

Reporteren Johan Berg er tilbake på Gotland og driver sin egen etterforskning, noe som setter ham i livsfare.

Mari Jungstedts «Det andre ansiktet» er en fengslende kriminal­historie om kjærlighet, svik og dødelige ønsker. Det er den tret­tende boken i serien om politioverbetjent Anders Knutas.

Det blåser opp til storm under kappseilasen Gotland Rundt, og det fører til at masten på favorittbåten Mother of Dragons knekker tvert av. Besetningen tvinges til å søke le for vinden inne i en bukt. I strandkanten finner de en død mann med bakbundne hender.

Midt i den gotlandske idyllen blir kriminaletterforsker Anders Knutas og kollegaen Karin Jacobsson, til tross for de har et litt uavklart forhold i kjærlighetslivet, tvunget til å jobbe sammen for å oppklare hvem den drepte personen er og hva som har skjedd ham.

Mari Jungstedt er en av Sveriges mest populære forfattere og har solgt mer enn fem millioner eksemplarer av sin Gotland-serie i Sverige, samtidig som hun er utgitt i 20 andre land.