Foto: Charlie Hopkinson

Elizabeth Kay


Elizabeth Kay startet sin jobbkarriere som assistent hos Penguin Random House. Hun er nå ansatt som redaktør for oversatte utgivelser, parallelt med at hun selv er forfatter og utgir egne bøker. "Syv løgner" er hennes debutroman og ble solgt til 28 land før den ble lansert i Storbritannia. Elizabeth Kay bor i London sammen med sin ektemann.

I oppveksten delte Jane og Marnie alt. De møttes da de var elleve, og i mer enn atten år var livet deres flettet sammen som et edderkoppnett der vennskapet var kjernen i alt de foretok seg. De var alltid der for hverandre når en av dem trengte hjelp og støtte – helt til Marnie forels- ket seg i Charles, og Jane fortalte den første løgnen.

Sannheten er at Jane ikke kan fordra den rike, selvgode mannen Marnie gifter seg med, men selv bestevenner forteller hverandre ikke alt, og Jane kunne umulig vite at hun ved å svare ærlig på spørsmålet Marnie stilte, kunne ha reddet Charles’ liv.

Nå vil Jane fortelle sannheten slik hun ser den, forklare hvordan hver av de syv løgnene var valg hun måtte ta for å bevare et vennskap hun ikke kan leve uten. «Syv løgner» avslører mørke hemmeligheter om et vennskap som blir en besettelse. Den syvende løgnen kan bli katastrofal for dem begge.